παρέχεται από
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ » Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: "Aπαράβατο κριτήριο της διαπραγμάτευσης είναι η ενίσχυση της εργασίας και του κοινωνικού οφέλους"
Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: "Aπαράβατο κριτήριο της διαπραγμάτευσης είναι η ενίσχυση της εργασίας και του κοινωνικού οφέλους"
 
 
 
 
Αθήνα, 16/03/2017
 
Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: "Aπαράβατο κριτήριο της διαπραγμάτευσης είναι η ενίσχυση της εργασίας και του κοινωνικού οφέλους"
 
"Δεν διαπραγματευόμαστε για να δημιουργήσουμε προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία, αλλά για να τα προλάβουμε και να τα αναστείλουμε. Συζητάμε μόνο πολιτικές οι οποίες μπορούν να αποτελούν ενιαία πρόταση, να ισορροπήσουν, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να δημιουργήσουν εργασία", δήλωσε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος ως καλεσμένος της σημερινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, "Πρώτη Γραμμή", προσθέτοντας ότι "απαράβατο κριτήριο όλων των συζητήσεων με τους δανειστές είναι η βελτίωση ο πολλαπλασιασμός της εργασίας και του κοινωνικού οφέλους, γι' αυτό αναζητούμε τα καλύτερα δυνατά εργαλεία, χωρίς επιπλέον δημοσιονομικό κόστος".
 
Ερωτηθείς για την πορεία της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ο Αν. ΥΠΕΝ,  επανέλαβε ότι η κύρωσή τους θα αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, διότι χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό, ούτε το δάσος μπορεί να προστατευθεί, ούτε και οι επενδύσεις. Επεσήμανε, δε, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν ανάρτηση μόλις στο 1% της Επικράτειας, στο οποίο αντιστοιχούσαν 5.500 χιλιάδες αντιρρήσεις, τις οποίες δεν εξέτασαν ποτέ.
 
Με δεδομένο ότι οι Δήμοι της χώρας έχουν ανταποκριθεί στην υποβολή των οικιστικών περιγραμμάτων, μόλις σε ποσοστό 40%, οι πολίτες που ανήκουν στο 60% των Δήμων που δεν έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση, ως όφειλαν, θα μπορούν να πάρουν βεβαίωση από την υπηρεσία δόμησης και να εξαιρεθεί η ιδιοκτησία τους από τον δασικό χάρτη, ως εντός σχεδίου, χωρίς καμία επιβάρυνση. 
 
Ως προς τις αναδασωτέες περιοχές, η τροπολογία που κατέθεσε ήδη το ΥΠΕΝ στη Βουλή και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, προβλέπει την εξαίρεση των αγροτικών εκτάσεων με άρση της αναδάσωσης από τα Δασαρχεία, πριν από την κύρωση των δασικών χαρτών, ως όφειλαν. Επίσης, θα υπάρξει ΚΥΑ η οποία θα διορθώνει πρόδηλα λάθη των χαρτών, που σε πολλές περιοχές συνδέονται με τις αγροτικές επιδοτήσεις και θα δίνει τη δυνατότητα γεωργικής χρήσης σε εκτάσεις που εκχερσώθηκαν πριν το 2007, ήδη καλλιεργούνται και είναι ενταγμένες στον ΟΣΔΕ. 
 
Τέλος, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ανέφερε ότι για το έργο των διοδίων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στέφανου θα υπογραφεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. "Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα εγκατασταθούν εκεί μετωπικά διόδια. Η δέσμευση εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι υπέρ της θεσμοθέτησης και της εφαρμογής αναλογικών διοδίων στην περιοχή, αντί των μετωπικών. Αυτή θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση πιθανού κυκλοφοριακού φόρτου. Και, βέβαια, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής θα εξαιρούνται από την καταβολή διοδίων. Στην περιβαλλοντική μελέτη λαμβάνουμε υπόψη ότι αν οι μετρήσεις αποδείξουν επιπλέον κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής θα ληφθούν συγκοινωνιακά και τεχνικά μέτρα για την αναστροφή της επιβάρυνσης και την εξομάλυνση του φορτίου".
 
 
 
| | | | | | |