παρέχεται από
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ » Δ. Οικονόμου: Μέχρι τον Μάρτιο του 2020 οι νέοι όροι δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη/ Κουκάκι
Δ. Οικονόμου: Μέχρι τον Μάρτιο του 2020 οι νέοι όροι δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη/ Κουκάκι

 3 Νοεμβρίου 2019

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Δ. Οικονόμου: Μέχρι τον Μάρτιο του 2020 οι νέοι όροι δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη/ Κουκάκι
 
 
 
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου, συστάθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019, Ομάδα Εργασίας για την επανεξέταση του πολεοδομικού πλαισίου της ευρύτερης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη και δη της περιοχής Μακρυγιάννη/ Κουκάκι.
 
Η Ομάδα Εργασίας θα εισηγηθεί τους νέους πολεοδομικούς όρους της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψιν και την υπ' αριθμόν 2103/2019 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη.
 
Την Ομάδα Εργασίας απαρτίζουν διοικητικά στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.  
 
Δημήτρης Οικονόμου, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
 
«Στόχος της σύστασης Ομάδας Εργασίας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τυχόν τροποποίηση του πολεοδομικού πλαισίου της περιοχής και να ρυθμιστεί το θέμα μέχρι τη λήξη της παρούσας αναστολής του Μαρτίου 2020 χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η χρονική συγκυρία της απόφασης του ΣτΕ είναι ιδιαίτερη θετική, γιατί δημιουργεί σαφέστερο πλαίσιο για τις εργασίες της ομάδας εργασίας».
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
| | | | | | |