Χριστίνα Μπαριτάκη, Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος

 Η Χριστίνα Μπαριτάκη είναι απόφοιτος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στη «Διαχείριση Θαλάσσιων και Χερσαίων Βιολογικών Πόρων» του Διαπανεπιστημιακού – Διατμηματικού Προγράμματος των Τμημάτων Βιολογίας του Πανεπιστημίων Κρήτης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. 

Εργάζεται στο Υπουργείο από το 2004, στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, νυν Διεύθυνση Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων /Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, νυν Τμήμα Βιοποικιλότητας και Προστατευόμενων Περιοχών με επαγγελματική εξειδίκευση στα διεθνή περιβαλλοντικά θέματα.
Είχε την ευθύνη διαχείρισης σημαντικών θεμάτων ως Εθνικό Εστιακό Σημείο της Ελλάδας στη Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα των Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχοντας ως Εθνικός Εκπρόσωπος σε σχετικές διεθνείς συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Η.Ε.
Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

O Μιχάλης Βερροιόπουλος γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1989). Το 2002 απέκτησε Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2000 απέκτησε Δίπλωμα στη «Διοίκηση Συστημάτων Ποιότητας» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας (E.O.Q) και την ΕΕΔΕ Από τον Ιούνιο του 2015 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Από το 2010 έως το Μάιο του 2015 εργάσθηκε στην εταιρεία Ενεργειακών Συστημάτων Conergy ως Διευθυντής Μεγάλων Έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 1999 έως το 2010 εργάσθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου διετέλεσε Διευθυντής Μελετών και Κατασκευών του Αεροδρομίου Από το 1991 έως το 1999 εργάσθηκε ως Διευθυντής Έργων στη Μελέτη, Κατασκευή και θέση σε Λειτουργία κτηριακών έργων και έργων υποδομής. Το 2014 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βριλησσίων. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μια κόρη.

Ειρήνη Κλαμπατσέα, Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος

Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο γνωστικό αντικείμενο χωροταξίας και τοπικής ανάπτυξης.
Σπουδές Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ (1989), M.Sc. στην Περιφερειακή Ανάπτυξη ΙΠΑ Παντείου Πανεπιστημίου (1993), Διδακτορική Διατριβή ΕΜΠ (2003).
Διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων πολεοδομίας, χωροταξίας και περιβαλλοντικού σχεδιασμού στο ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αιγαίου και ΕΑΠ (2004-2015). Συμμετοχή σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας ΕΜΠ. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα χωρικής ανάπτυξης και σχεδιασμού, τοπικής ανάπτυξης και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε μειονεκτικές και εύθραυστες περιοχές. Συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις.
Εκλεγμένο μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Ειδικότητας Αρχιτεκτόνων ΤΕΕ (2013-2015).