παρέχεται από
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ » ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
 Ιάκωβος Γκανούλης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων

 

 

 

Ο Ιάκωβος Γκανούλης είναι Ομότιμος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών (Doctorat d’Etat) του Πανεπιστημίου Paul Sabatier της Τουλούζης (Γαλλία) και Επισκέπτης Καθηγητής των Πανεπιστημίων Erlangen (Γερμανία), McGill (Καναδά), Melbourne (Αυστραλία) και Paris VI (Γαλλία). Έχει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδατικών πόρων, ανάλυσης επικινδυνότητας και κλιματικής αλλαγής καθώς και της διαχείρισης διασυνοριακών νερών, υπόγειων υδροφορέων και της επίλυσης διαφορών και διενέξεων.

Γεννήθηκε στη Σιάτιστα Κοζάνης και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Eχει πλούσια κοινωνική δραστηριότητα στην Ελλάδα, την UNESCO και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Έχει ιδρύσει το 1999 και διευθύνει από τότε την αναγνωρισμένη από την UNESCO Μή Κυβερνητική Οργάνωση "Διεθνές Δίκτυο Κέντρων Υδάτων/Περιβάλλοντος για τα Βαλκάνια" (ΔιΔιΚυΠΕΒ, ΙΝWΕΒ, http://www.inweb.gr).

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, έχει συγγράψει/εκδόσει 12 βιβλία, μεταξύ των οποίων δύο στα Αγγλικά με τίτλους "Πολυ-Eπιστημονική Προσέγγιση της Διαχείρισης Διακρατικών Υδατικών Πόρων" (WILEY, 2011) και "Ανάλυση Επικινδυνότητας της Ρύπανσης των Υδάτων" (WILEY, 2009; 2η έκδοση, με μετάφραση στην Κινεζική Γλώσσα). Tον Ιούλιο του 2013 τιμήθηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση με το Παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα.

Επικοινωνία
e-mail: j.ganoulis@prv.ypeka.gr
Διεύθυνση: Αμαλιάδος 17, Τ.Κ. 115 23 Αθήνα
Τηλ.: 213 1515410
 

Δημήτρης Δερματάς, Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ
 

Ο Δημήτρης Δερματάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Απέκτησε το Μεταπτυχιακό (1988) του και το Διδακτορικό (1992) του στην Γεωπεριβαλλοντική Τεχνολογία (Geoenvironmental Engineering) από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ (UC Berkeley). Έχει πάνω από 27 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη διδασκαλία, εκτέλεση ερευνητικών έργων και διοίκηση οργανισμών στους τομείς της περιβαλλοντικής διαχείρισης και ελέγχου ποιότητας του περιβάλλοντος. Ειδικεύεται στην εφαρμογή τεχνολογιών επεξεργασίας και απορρύπανσης/αποκατάστασης ρυπασμένων εδαφών, υδάτων και αποβλήτων, τη διαχείριση αστικών και επικίνδυνων αποβλήτων, και την αξιολόγηση περιβαλλοντικής επιβάρυνσης σε εδάφη και υπόγεια νερά με τον εντοπισμό, χαρακτηρισμό, οριοθέτηση και προσδιορισμό φαινομένων ρύπανσης.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει τρία παιδιά.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ» (www.organizationearth.org), μία ενεργή κοινότητα πολιτών με συλλογικές και δημιουργικές δράσεις και εκπαιδευτικές δομές (Πάρκο Τρίτση) που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της κοινωνικής και περιβαλλοντικής νοημοσύνης.

Έχει περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, έχει συγγράψει 3 βιβλία και κατέχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Υπάρχουν πάνω από 3000 βιβλιογραφικές αναφορές (citations) στο έργο του με h-index=26 και i10-index=40 (Google Scholar). Έχει επίσης διατελέσει εκδότης, συν-εκδότης, πρόεδρος και μέλος της συντακτικής επιτροπής πρακτικών διεθνών συνεδρίων και έγκριτων διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει συμμετάσχει, ως Επιστημονικός Υπεύθυνος, Συντονιστής Έργου ή Κύριος Ερευνητής σε περισσότερα από 30 ερευνητικά έργα, με συνολικό οικονομικό αντικείμενο που υπερβαίνει τα 20 εκ. Ευρώ. Έχει εκλεγεί ως μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και του έχουν απονεμηθεί διάφορα βραβεία για τις ερευνητικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητές του σε σχέση με το γεωπεριβάλλον.

Επικοινωνία
email: sec.insp@prv.ypeka.gr

Διεύθυνση: Μεσογείων 119, Τ.Κ. 11526, Αθήνα
Τηλ:
 213 1513824

 

| | | | | | |